Economic

Presedintele Fed, Ben Bernanke, desemnat Omul Anului 2009

Ziarul de Vrancea
17 dec 2009 743 vizualizări
Economistul Ben Bernanke, care conduce Rezervele Federale Americane, este personalitatea anului 2009, potrivit revistei americane Time, care motiveaza alegerea spunind ca seful Fed este "cel mai important jucator care ghideaza cea mai importanta economie a lumii".

Datorita conducerii creative a lui Ben Shalom Bernanke, 2009 a fost mai degraba o perioada de recuperare slaba decit una de depresiune catastrofala, spun cei de la Time. Bernanke inca are o putere de neegalat asupra banilor americanilor, asupra locurilor de munca, economiilor si viitorului national. Deciziile pe care le-a luat si cele pe care le va lua vor forma calea spre prosperitate a americanilor, directia politicilor si a relatiilor cu restul lumii, mai scriu cei la Time. Ben Bernanke este descris de jurnalistii de la Time drept un barbat cu barba grizonata si ochi obositi, care, in biroul sau supradimensionat din Washington, vorbeste despre economie. "Nu are o prezenta autoritara, nu e un orator uimitor, nu are carisma obisnuita barbatilor cu birouri supradimensionate din Washington. Argumentele sale nu sint partizane sau ideologice, ci metodice, date din cele mai recente texte academice publicate", este portretul facut economistului de jurnalistii americani. Presedintele Fed e timid, nu participa la circuitul de petreceri din Washington si prefera sa manince singur acasa cu sotia sa, dezvaluie revista. Dupa ce spala vasele si duce gunoiul, cel mai puternic ecomomist din lume isi petrece timpul facind integrame si citind, alaturi de sotia sa. "E un tocilar, insa se intimpla sa fie cel mai puternic tocilar de pe planeta", scrie Time.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.