Economic

Pragul de detinere la SIF-uri ar putea fi eliminat in totalitate

Ziarul de Vrancea
16 dec 2009 793 vizualizări
Senatul a decis initial ca pragul de detinere la Societatile de Investitii Financiare sa urce de la 1% la 5% u voci din cadrul PD-L sustin insa ridicarea oricarei piedici, iar ultimul cuvint il vor avea parlamentarii din Camera Deputatilor

Initiatorii proiectului ce vizeaza modificarea pragului de detinere la SIF-uri se pregatesc sa aduca in Parlament o noua propunere legislativa pentru eliminarea totala a pragului, in conditiile in care prima initiativa ar putea fi blocata in comisii, a spus senatorul PD-L Iulian Urban. "Noi spunem ca acest proiect de lege trebuia sa treaca cu o viteza mult mai mare prin Parlament, dar probabil este blocat prin comisii tocmai pentru a se face unele jocuri pe ultima suta de metrii. Totusi, vrem sa le spunem celor care mai incearca sa puna piedici si obstacole ca vom veni cit de curind cu propunerea legislativa de eliminare totala a pragului de detinere la SIF-uri", spune Urban. "Aceste piedici nu fac decit sa creasca neincrederea celor care la momentul de fata oricum se uita la SIF-urile romanesti ca la o ciudatenie", a adaugat senatorul PD-L. Propunerea de eliminare a pragului la SIF-uri, initiata de mai multi senatori si deputati, printre care si Iulian Urban, a fost anuntata in iunie. In urma dezbaterilor din Senat, care a fost in acest caz prima camera sesizata, propunerea a primit un amendament care viza ridicarea pragului de detinere de la 1%, la 5%. In prezent, proiectul a intrat in dezbatere la Camera Deputatilor, care este camera decizionala. Marti, comisia pentru politica economica, reforma si privatizare ar trebui sa isi dea avizul in privinta acestui proiect, la dezbatere fiind invitati si repretentanti ai CNVM si Ministerului de Finante. Totodata, miercuri proiectul se afla pe ordinea de zi a comisiei juridice, de disciplina si imunitati din Camera Deputatilor, care trebuie sa acorde un nou aviz, inainte de a intra in dezbaterea deputatilor din comisia de buget finante, care vor discuta pe fondul acestui proiect, putind aduce noi amendamente. Senatorul Ovidiu Marian, unul dintre initiatorii proiectului, a declarat, ca proiectul ar putea fi discutat saptamina viitoare in comisia de buget finante din Camerei Deputatilor. "Proiectul existent poate primi un amendament la Camera deputatilor, dar noi am spus ca este mai bine sa actionam gradual, pentru ca este totusi greu sa aduci o astfel de decizie radicala pe o piata bursiera. insa, gradual ar fi insemnat ca proiectul de lege sa treaca prin Parlament in trei luni, daca el trece de Parlament in doi ani, bineinteles ca se poate aduce un amendament care sa duca de fapt acolo unde vroiam sa ajungem, la normalitate", explica Iulian Urban.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.