Economic

ArcelorMittal planuieste concedierea a 10.000 de persoane

Ziarul de Vrancea
15 dec 2009 813 vizualizări
Liderul mondial al pietei otelului, ArcelorMittal, a anuntat intentia de a-si reduce costurile pentru a-si recistiga cotele de piata pierdute, mai ales in Europa, iar alte 10.000 de locuri de munca ar putea fi suprimate, dupa 36.000 in acest an, potrivit cotidianului francez Les Echos

In pofida cresterii productiei de otel, ArcelorMittal se pregateste din nou sa-si diminueze personalul, sustinind ca "inceputul lui 2010 va fi marcat de supracapacitatile de productie din Europa, unde grupul trebuie sa recistige cotele de piata pierdute". "Intr-un context de concurenta extrema, grupul trebuie sa vizeze cresterea competitivitatii si reducerea costurilor generale cu 500 milioane dolari, pentru a le reduce pe ansamblu la mai putin de 3,5% din cifra de afaceri", a explicat un oficial al grupului. ArcelorMittal are in prezent 285.300 de salariati, din care un sfert in Europa si aproape 25.000 in Franta.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.