Economic

Boc sustine ca FMI ar putea vira doua transe din imprumut in ianuarie

Ziarul de Vrancea
15 dec 2009 805 vizualizări
Premierul in exercitiu Emil Boc a declarat ieri ca sint sanse mari ca Romania sa primeasca cea de-a treia transa de la FMI in luna ianuarie, sau chiar transele trei si patru, si a dat asigurari ca sint bani pentru plata salariilor si pensiilor in luna decembrie

"In luna ianuarie sint sanse mari sa primim cel putin una dintre ele, daca nu amindoua. (...) Guvernul a pregatit resursele financiare prin care sa acoperim necesarul de bani pentru luna decembrie, chiar si pentru ianuarie, astfel incit sa nu avem dificultati in plata investitiilor, a salariilor, a pensiilor. in concluzie, si fara transa de la FMI, luna decembrie este asigurata (...)", a declarat Boc. O echipa in format restrins a FMI a sosit luni in Romania pentru a discuta cu reprezentantii Ministerului Finantelor pe tema bugetului de stat pe 2010 si pentru a pregati o misiune completa de evaluare a Fondului, care ar putea sosi la Bucuresti in ianuarie, dupa formarea Guvernului. Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat duminica ca Executivul incearca sa convinga FMI, in cadrul vizitei care va avea loc la Bucuresti, sa acorde Romaniei cea de-a treia transa in luna ianuarie "pe baza indeplinirii criteriilor convenite in acord". Ultima misiune a FMI in Romania, de la inceputul lunii noiembrie, a plecat fara o decizie clara, in conditiile instabilitatii politice, institutia asteptind formarea unui nou Guvern la Bucuresti pentru a trimite o noua misiune, care sa decide acordarea celei de-a treia transe, in valoare de 1,5 miliarde euro. Reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria declara in 19 noiembrie ca, "in cazul in care criza politica se prelungeste si finalizarea celei de-a doua evaluari a FMI se amina pentru luna ianuarie", este posibil ca transele a III-a si a IV-a sa fie livrate impreuna in luna martie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.