Economic

77% dintre romani cred ca situatia economica va fi la fel si in urmatorul an

Ziarul de Vrancea
15 dec 2009 983 vizualizări
Aproape noua din zece romani (88%) considera situatia economica actuala drept proasta, iar 77% dintre ei se asteapta la mentinerea actualei situatii ori chiar inrautatirea acesteia in urmatoarele 12 luni, potrivit unui Eurobarometru publicat ieri de Comisia Europeana.

In ansamblul UE, in medie 75% dintre europeni cred ca situatia economica actuala este proasta, iar 68% estimeaza ca peste 12 luni economia va fi intr-o stare similara sau se va deteriora. In prezent, 53% dintre romani considera ca situatia economica este cea mai grava problema cu care se confrunta Romania. De asemenea, 66% dintre respondenti nu cred ca impactul crizei asupra joburilor s-a incheiat si se asteapta la o situatia mai grava in perioada urmatoare. In plus, 39% dintre ei vad inflatia drept o amenintare pentru Romania, iar 36% vad ingrijoratoare cresterea somajului. La nivelul intregii UE, cele mai mari doua probleme cu care se confrunta blocul comunitar sint somajul, potrivit opiniei a 51% dintre europeni, si situatia economica actuala (40%). Printre problemele importante cu care se confrunta Romania, 23% dintre romani considera infractionalitatea, 13% - sistemul de sanatate, iar 9% - sistemul de pensii. Alte probleme importante tin de taxe si impozite (8%), educatie (4%), problema locuintelor (4%), protectia mediului (2%), energia, imigratia si terorismul (cite 1% fiecare). Niciunul dintre respondenti nu cred ca apararea si afacerile externe ar reprezenta problemele cele mai importante cu care se confrunta Romania. La nivel personal, romanii considera ca majorarea preturilor, cu 50% dintre raspunsuri, si situatia economica (37%) sint cele mai importante probleme cu care se confrunta in prezent. Alte chestiuni care-i preocupa vizeaza sistemul de sanatate (23%), cel de pensii (19%), somajul (15%), taxele (10%). La sondajul Eurobarometru derulat, pentru Romania, in perioada 30 octombrie - 11 noiembrie, au participat 1.021 de respondenti, in timp ce la nivelul intregii UE au participat 26.731 de persoane, in perioada 24 octombrie - 18 noiembrie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.