Economic

Vom plati o suma simbolica la fondul UE pentru clima

Ziarul de Vrancea
14 dec 2009 860 vizualizări
Romania, una dintre tarile europene lovite cel mai dur de criza economica, va avea o contributie simbolica la fondul pentru clima anuntat de Uniunea Europeana, iar daca s-ar confirma sumele mentionate de EUobserver si The Independent, ar fi chiar cea mai mica din intreaga UE.

Romania va contribui cu suma "simbolica" de 5.000 de euro pe an la fondul de 7,2 miliarde de euro pe care UE a anuntat ca il va acorda in urmatorii trei ani drept ajutor tarilor sarace ca sa combata efectele schimbarilor climatice, scrie EUObserver, care citeaza o informatie furnizata de un premier european al carui nume nu este mentionat. La rindul sau, cotidianul britanic The Independent sustine ca ar fi vorba despre o contributie de 5.000 de lire sterline pe an din partea Romaniei, ceea ce ar echivala cu circa 5.500 de euro. EUobserver precizeaza insa ca suma mentionata a fost dezmintita de un purtator de cuvint al Romaniei, care a declarat ca Bucurestiul va avea o contributie "aliniata" cu cea a celorlalte state care au aderat recent la Uniunea Europeana. Facind abstractie de Romania, potrivit EUobserver, contributia cea mai mica o va avea Letonia, de 30.000 de euro, urmata de Bulgaria, cu 40.000 de euro, in timp ce la polul opus, cu cea mai mare contributie, se situeaza Marea Britanie, cu 1,6 miliarde de euro. Cea mai mare parte a banilor va veni de la cele trei mari tari europene - Franta, Germania si Regatul Unit - primele doua contribuind fiecare cu circa 1,26 de miliarde de euro defalcati pe o perioada de trei ani. Suedia a oferit 800 de milioane de euro, Italia 600 de milioane de euro, Spania 375 de milioane de euro si Olanda 300 de milioane de euro. Danemarca, cea care gazduieste si summitul ONU asupra climei, va contribui cu 160 de milioane de euro, Belgia cu 150 de milioane de euro, Austria cu 120 de milioane de euro, Irlanda si Finlanda fiecare cu cite 100 de milioane de euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.