Economic

Oltchim va reduce numarul angajatilor cu 400, prin externalizare

Ziarul de Vrancea
14 dec 2009 758 vizualizări
Combinatul chimic Oltchim din Rimnicu Vilcea va reduce numarul angajatilor cu 400, in primul semestru din 2010, de la 3.200 angajati in prezent, prin externalizarea unor activitati, a declarat directorul general al companiei, Constantin Roibu

"In primul semestru al anului viitor, Oltchim isi va reduce personalul cu 400 de angajati, prin externalizarea de activitati, de exemplu, policlinica, productia de profil pentru ferestre, cantina. Fie vom vinde aceste activitati, fie vor fi constituite in societati cu personalitate juridica", a declarat Constantin Roibu. Directorul general al combinatului a precizat totodata ca Oltchim isi va taia din cheltuieli, prin reducerea consumurilor specifice, fara a avea insa o tinta precisa. De asemenea, la inceputul acestui an, Oltchim avea 3.800 angajati. Circa 600 din acestia au fost scosi la pensie, fiind redus si personalul care cumula pensia cu salariile, a afirmat Roibu. Oltchim ofera produse chimice, precum policlorura de vinil (PVC), soda caustica, apa oxigenata, propenoxid, acid clorhidric, propilenglicol, polieteri polioli sau materiale de constructii. Combinatul chimic Oltchim a inregistrat pierderi de 172,51 milioane lei (40,7 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, de 6,2 ori mai mari decit cele din aceeasi perioada a anului trecut. in primele trei trimestre ale anului trecut, Oltchim afisase pierderi de 27,68 milioane lei. Ministerul Economiei este actionarul majoritar al Oltchim, cu 54,7905% din actiuni, PCC SE detine 12,1581% din actiunile companiei, iar restul de 33,0513% apartin altor actionari. Titlurile Oltchim sint tranzactionate la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) cu simbolul OLT.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.