Economic

Numarul somerilor a urcat in noiembrie cu aproape 30.000

Ziarul de Vrancea
9 dec 2009 828 vizualizări
Rata somajului a ajuns luna trecuta la 7,5%, ceea ce corespunde unui numar de 683.123 de persoane fara loc de munca

Numarul de someri a crescut in luna noiembrie cu 29.184 fata de luna precedenta, pina la 683.123, nivel neatins din martie 2004, ce corespunde unei rate a somajului de 7,5%, a declarat ieri presedintele ANOFM, Silviu Bian. La sfirsitul lui octombrie erau inregistrati 653.939 someri, iar rata somajului era de 7,1%, potrivit datelor publicate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). "Cresterea numarului de someri din noiembrie este aproape identica cu cea din luna octombrie, de unde rezulta ca ne vom incadra in tinta stabilita pentru sfirsitul anului 2009. Este bine ca, din numarul total al somerilor, 469,2 mii sint indemnizatii", a spus Silviu Bian. Directorul general al ANOFM, Eugen Preda, estimeaza ca rata somajului nu va depasi 8% pina la sfirsitul anului, iar numarul total al somerilor va fi de circa 700.000. "Nu cred ca luna decembrie va aduce alti 50.000 de someri, pentru ca cine a avut de facut disponibilizari a facut, pentru a-si dimensiona personalul in conditii de criza. De obicei, lunile decembrie si ianuarie sint calme. In luna decembrie sint sarbatorile, iar in aceasta perioada serviciile si comertul merg destul de bine", a precizat Preda. Numarul de someri a crescut in noiembrie pentru a 17-a luna la rind. Un numar atit de mare de someri nu a mai fost atins din martie 2004, cind au fost inregistrate 697.370 persoane fara loc de munca. In 30 septembrie, directorul ANOFM, Eugen Preda, declara ca numarul somerilor ar putea creste pina la sfirsitul anului la 725.000 - 750.000 de persoane, in conditiile in care rata somajului se va apropia de 8%. El a adaugat ca, data fiind perioada de scadere a economiei, considera ca rata somajului va creste si in trimestrul I din 2010, dar a precizat ca nu poate spune daca va ajunge la 9% dupa primele trei luni ale anului viitor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.