Economic

Citi: Intirzierea mare in formarea guvernului constituie un risc

Ziarul de Vrancea
8 dec 2009 849 vizualizări
Analistii grupului financiar considera ca toleranta pietei la derapaje fiscale sau la noi intirzieri in acordul cu FMI este probabil limitata

Intirzierile mari in formarea unui nou guvern sau alegerile anticipate constituie riscuri importante, considera analistii grupului Citi, care apreciaza insa ca probabilitatea pentru cele din urma este mica, avind in vedere ca nu exista suficiente motive pentru marile partide sa recurga la acestea. "Credem ca intirzierile mari in formarea unui nou guvern sau alegerile anticipate sint riscuri importante. In privinta celor din urma, credem ca probabilitatea este scazuta, avind in vedere lipsa de motive importante pentru ca marile partide sa recurga la alegeri anticipate. Relatia PDS-PNL fata de PDL va juca un rol crucial in construirea contextului politic in Romania pe termen apropiat", spun economistii de la Citi, intr-o analiza publicata luni. Pe de alta parte, ei continua sa mizeze pe un scenariu de baza care ia in calcul un context politic mai stabil de la inceputul anului viitor. "Revenirea la normalitate in plan politic este un factor determinant pentru implementarea credibila a programului cu FMI si UE, care va promova disciplina fiscala si va facilita realizarea reformelor structurale necesare in Romania", mai arata raportul Citi. Analistii subliniaza ca, "indiferent de structura noului guvern, investitorii vor monitoriza atent daca evolutia factorilor politici duce sau nu la intirzieri inacceptabile in efectuarea reformelor in plan fiscal". "Pe masura ce deficitul bugetar merge catre 8% din PIB, toleranta pietei la derapaje fiscale sau la noi intirzieri in acordul cu FMI este probabil limitata. Consideram insa ca exista, cel mai probabil, un consens in linii mari intre principalele partide privind bugetul pe 2010 si celelalte masuri prevazute in program", arata nota de cercetare publicata de Citi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.