Economic

Compania care va construi un gazoduct pentru Gazprom primeste o garantie de 70 milioane dolari

Ziarul de Vrancea
6 dec 2009 721 vizualizări
Eximbank a aprobat o garantie de 70 milioane dolari, la solicitarea Grup Servicii Petroliere (GPS), controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu, pentru contractul de 269 milioane dolari incheiat de GSP cu firma Stroygazmontazh, prin care GSP va construi un gazoduct de 150 km pentru Gazprom

"Eximbank anunta ca ieri (joi n.r.) a aprobat, in cadrul Comitetului Interministerial de Finantari Garantii si Asigurari (CIFGA), o garantie in valoare totala de aproximativ 70 milioane dolari, la solicitarea Grup Servicii Petroliere. Emiterea garantiei de catre Eximbank permite si asigura intrarea in vigoare a contractului in valoare totala de 269 milioane dolari pe care Grup Servicii Petroliere l-a semnat in data de 19 noiembrie cu firma Stroygazmontazh", au declarat reprezentanti ai bancii. Grup Servicii Petroliere, controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu, va construi pentru cel mai mare producator de gaze din lume, gigantul rus Gazprom, o conducta de gaze lunga de 150 km, pe sub Marea Neagra, proiect ce se ridica la 269 milioane dolari. "Contractul a fost incheiat la 19 noiembrie, intre GSP si Stroygazmontazh, contractor general al proiectului Olympia, al carui beneficiar este Gazprom. GSP va construi conducta de gaze lunga de 150 km, din Dzhubga (Rusia) catre Soci, care are iesire la Marea Neagra. Obiectivul este asigurarea cu gaze naturale pentru teritoriul Krasnodar si a zonei de coasta a Marii Negre, adica Soci si Tuapse", a declarat purtatorul de cuvint al Grupului Upetrom, Radu Petrescu. Acesta a precizat ca GSP a obtinut acest contract in urma unei licitatii internationale. "In scopul de a isi indeplini obligatiile care ii revin in cadrul contractului Olympia, GSP va utiliza o mare parte din constructia offshore si a flotei de nave, inclusiv GSP Prince, GSP Neptun, GSP Queen, GSP Bigfoot 1, GSP Vega, GSP Licorn si GSP Lyra", a adaugat Radu Petrescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.