Economic

Viticultorii englezi, beneficiari ai incalzirii globale

Ziarul de Vrancea
4 dec 2009 775 vizualizări
Viticultorii englezi beneficiaza de pe urma incalzirii globale, productia din acest an fiind extraordinara, mai ales pentru vinurile spumante, a spus presedintele serviciului de studii viticole de la Plumpton College, Christopher Foss, citat de AFP

"Noi profitam de o catastrofa mondiala. Ar parea oribil, dar asa este. Sudul Angliei se va bucura in urmatorii zece ani de clima actuala de pe Valea Loirei, iar in 20 de ani de cea din regiunea Bordeaux", a explicat Foss, pentru AFP. Producatorii englezi au inceput sa replanteze mii de hectare de vie, descoperind traditii vinicole uitate din vremea romanilor si a normanzilor, si au inceput deja sa profite, mai ales ca productia din 2009 se anunta a fi de excelenta calitate. Productia va depasi trei milioane sticle, in crestere cu 50% fata de media din ultimii cinci ani. Satisfactia briatnicilor ar putea fi insa de scurta durata. Daca 2 grade C in plus ar reprezenta un avantaj pentru calitatea strugurilor, situatia ar fi cu totul alta daca temperatura aerului ar creste cu intre 6 si 8 grade pina la finalul acestui secol.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.