Economic

Patriciu isi renegociaza concesiunile din Marea Neagra

Ziarul de Vrancea
30 nov 2009 776 vizualizări
Marine Resources Exploration International SRL (Marexin), firma controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, negociaza cu Agentia Nationala pentru Resurse Minarale (ANRM) prelungirea licentei de explorare a namolului sapropelic in Marea Neagra, licenta ce expira in februarie 2010.

"Vrem sa continuam activitatea de explorare si in 2010 si am demarat discutii cu ANRM in acest sens. Marexin este angajata activ in procesul de aplicare pentru obtinerea licentei in regiunea Marii Negre si spera sa incheie un acord in urmatoarele sase luni. Pentru moment, este prea devreme sa dam detalii", potrivit datelor transmise de Marexin SRL. Directorul general executiv al Marexin SRL, Peter Hamilton, spunea la 30 iunie ca Marexin SRL detine licenta de explorare din iulie 2008, emisa de ANRM, special atribuita pentru explorarea namolului sapropelic. "Licenta a fost emisa pentru un an jumatate", a afirmat Hamilton. Marine Resources Exploration International BV, din Olanda, a fost infiintata in 2007, iar subsidiara sa din Romania, Marine Resources Exploration International SRL, a fost deschisa in iunie 2008. Agentia NewsIn a publicat la 11 iunie un material, potrivit caruia Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a concesionat, anul trecut, firmei Marine Resources Exploration International SRL, care face parte din Rompetrol Holding SA, 9000 de kilometri patrati in Marea Neagra, pentru explorarea resurselor de namol sapropelic. Potrivit informatiilor obtinute de NewsIn, firmei care a cistigat licitatia, Marine Resources Exploration International SRL, i s-a concesionat o suprafata de 9000 km patrati, dintre care 3800 km patrati se aflau in zona de litigiu international cu Ucraina.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.