Economic

Hidroelectrica a luat un credit de 60 milioane de euro si negociaza alte trei

Ziarul de Vrancea
27 nov 2009 808 vizualizări
Cel mai mare producator de energie electrica din Romania, Hidroelectrica, a semnat cu o banca pentru un nou credit, in valoare de 60 milioane euro, si poarta negocieri avansate pentru alte trei credite de 30, 70 si 135 milioane euro, a declarat ieri directorul general al companiei, Mihai David.

"Imprumutul a fost semnat ieri (miercuri, 25 noiembrie, n.r.). Vom atrage in curind jumatate din suma, iar in primul trimestru al anului viitor, restul de 30 milioane euro. De asemenea, cit de curind vom semna si pentru celelalte trei imprumuturi, de 30 milioane euro, 70 milioane euro si creditul extern de 135 milioane euro", a precizat Mihai David, dupa semnarea pocesului verbal a celei de-a 80-a Comisii mixte romano-sarbe, pentru hidrocentrala de la Portile de Fier. Directorul general al companiei nu a putut spune despre ce banci este vorba, pentru ca este in negocieri cu alte banci pentru restul banilor pe care vrea sa-i imprumute (pina la 300 milioane de euro). De asemenea, Hidroelectrica a semnat recent alte doua contracte pentru imprumuturi de circa 50 milioane euro, din care unul se ridica la 30 mil. euro, iar celalalt are o valoare de 80 mil. lei (peste 18,6 mil. euro - n.r.). Mihai David a anuntat in urma cu citeva luni ca negociaza cu mai multe banci pentru imprumuturi totale de 300 milioane de euro, necesare pentru investitii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.