Economic

ING: Leul s-ar putea intari in continuare

Ziarul de Vrancea
26 nov 2009 737 vizualizări
Leul ar putea sa se intareasca in continuare zilele urmatoare, daca sentimentul pietei ramine favorabil, iar BNR ramine prezenta in piata, ceea ce este probabil, mai ales ca suma atrasa de Finante prin titlurile de stat in euro va fi vinduta ulterior in piata, estimeaza analistii ING, intr-un raport.

"Moneda unica ar putea pierde in continuare in fata leului, cu conditia ca sentimentul pietei sa ramina favorabil si BNR sa-si mentina prezenta in piata. Aceasta din urma este probabila, avind in vedere ca MF are programata o licitatie de titluri denominate in euro miine, iar BNR probabil vinde suma atrasa in piata spot. in consecinta, leul s-ar putea intari fata de euro si in zilele ce urmeaza", se spune in raportul ING, publicat miercuri dimineata. Saptamina trecuta, Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca va lansa in 26 noiembrie, pe piata interna de capital, o emisiune de titluri de stat in valoare de 500 milioane euro, cu maturitate de un an, pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice. Anuntul vine dupa ce consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis, intr-o miscare surpriza, sa reduca rata rezervelor minime obligatorii la pasivele in valuta ale bancilor de la 30% la 25%, masura care va elibera in piata peste 1 miliard de euro. Leul s-a intarit in mod constant in ultimele zile, BNR afisind marti un curs de referinta minim al ultimelor sapte saptamini, de 4,2648 lei/euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.