Economic

Banca Angliei dezvaluie ca a salvat RBS si HBOS in 2008

Ziarul de Vrancea
25 nov 2009 803 vizualizări
Banca centrala a Marii Britanii, Bank of England, a dezvaluit ieri ca a salvat anul trecut bancile RBS si HBOS, furnizindu-le imprumuturi de urgenta la momentul de virf al crizei financiare, si ca a actionat in secret in mod deliberat pentru a nu destabiliza sectorul financiar, relateaza AFP

Banca centrala britanica a facut aceste dezvaluiri cu ocazia unei audieri a guvernatorului sau, Mervyn King, in fata parlamentarilor. Intr-un document publicat pe pagina sa de internet, Banca Angliei a precizat ca a actionat in calitatea sa de "creditor de ultima instanta" in toamna anului trecut, acordind de urgenta imprumuturi catre Royal Bank of Scotland (RBS) si Halifax-Bank of Scotland (HBOS). Institutia a inceput sa acorde aceste imprumuturi la inceputul lui octombrie 2008, putin dupa prabusirea bancii americane de investitii Lehman Brothers. Valoarea creditelor a atins 61,6 miliarde lire sterline (68 miliarde euro) la jumatatea lunii octombrie 2008, iar sumele au fost rambursate integral in decembrie, in cazul RBS, si in ianuarie, de catre HBOS. Intre timp, HBOS a fuzionat cu concurentul Lloyds TSB.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.