Economic

Grupul ABB prefera sa investeasca mai degraba in Bulgaria decit in Romania

Ziarul de Vrancea
25 nov 2009 1118 vizualizări
Printre punctele tari ale Bulgariei se numara: salariile mai mici, numarul mai mare de autostrazi si faptul ca distributia de electricitate este privatizata in totalitate

Bulgaria este pentru ABB mai atractiva pentru investitii decit Romania si Rep. Moldova, intrucit mina de lucru este mai ieftina, a declarat managerul producatorului de tehnologie pentru energie ABB, Peter Simon, considerind ca Moldova este cu 5-8 ani in urma Romaniei. "Romania s-a dezvoltat mai repede in regiune, intr-adevar, iar Republica Moldova este cu cinci-opt ani in urma Romaniei, pe piata. Ordinea ar fi Romania, Bulgaria, Republica Moldova. Insa Bulgaria este mult mai atractiva pentru investitii din punctul nostru de vedere, pentru ca acolo, costul fortei de munca este mai redus decit in Romania. Bulgaria are mai multe autostrazi decit Romania, iar distributia de electricitate este 100% privatizata", a declarat managerul producatorului de tehnologie pentru energie ABB pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Peter Simon. De altfel, ABB detine in Bulgaria trei unitati de productie. Cea mai recenta investitie este reprezentata de o fabrica producatoare de componente pentru celule electrice, intrerupatoare si alte produse pentru joasa tensiune, a carei constructie a demarat anul trecut si care este deja operationala, avind in prezent un numar de 200 salariati. Fabrica are o suprafata de peste 20.000 metri patrati pentru partea de productie, iar investitia s-a ridicat la circa 20 milioane dolari. Cind va functiona la capacitate maxima, fabrica va numara aproximativ 500 de angajati. "Pina in prezent, ABB si-a reinvestit profitul in Romania, dar inca nu stim daca vom continua acest lucru si pentru anul viitor. Pina acum am investit si vom continua sa investim in principal in know-how, in trainingul celor 100 de angajati si in eficientizarea proceselor interne. Dar nu avem in plan constructia de unitati de productie in Romania pentru moment", a mai spus Peter Simon. Grupul elvetiano-suedez ABB este unul dintre cei mai mari producatori de tehnologie pentru energie electrica si automatizari si are activitati in peste 100 de tari. Grupul este prezent pe piata din Romania de peste 80 de ani, la inceput prin doua companii, ASEA si respectiv Brown Boveri, iar din 1992, printr-o organizatie ABB locala.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.