Economic

BNR bate 500 de monede de argint

Ziarul de Vrancea
24 nov 2009 952 vizualizări
Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune de miercuri in circulatie, in scop numismatic, 500 de monede din argint la un pret de 170 lei, dedicate Timisoarei - primul oras european iluminat electric, a anuntat, ieri, banca centrala printr-un comunicat de presa

Valoarea nominala a monedelor va fi de 10 lei, forma acestora va fi rotunda, cu marginea zimtata, cu un diametru de 37 mm si o greutate de 31,103 grame. Pretul de 170 lei nu include taxa pe valoare adaugata (TVA) si nici contravaloarea casetelor in care vor fi prezentate, precizeaza BNR. Aversul monedelor prezinta in partea stinga valoarea nominala 10 LEI, un felinar de epoca pentru iluminatul stradal, inscriptia "ROMANIA", anul de emisiune 2009 si stema Romaniei, iar in partea dreapta imaginile citorva cladiri si monumente reprezentative din Timisoara, si anume: Domul romano-catolic, un fragment din monumentul Sfintei Treimi, statuia Fecioarei Maria, Opera romana, Catedrala ortodoxa, Muzeul Banatului si podul "Mitropolit saguna" peste riul Bega. Reversul prezinta inscriptia in arc de cerc pe patru rinduri "TIMISOARA "" PRIMUL ORAS EUROPEAN ILUMINAT ELECTRIC", imagini reprezentind: centrala hidroelectrica de pe riul Bega, un grup de trei generatoare de curent electric si cladirea primei centrale electrice din Timisoara, iar in partea de jos, inscriptia "1884". Monedele, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a tematicii emisiunii, redactate in limba romana, engleza si franceza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.