Economic

Numarul locurilor de munca, in continua scadere

Ziarul de Vrancea
23 nov 2009 721 vizualizări
La nivel national sint libere doar 9.715 slujbe

Numarul locurilor de munca vacante oferite de companiile din Romania pina pe 26 noiembrie a scazut cu 2,8%, la 9.715, iar cele mai multe oferte de munca sunt pentru ieseni, a anuntat, ieri, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). In saptamina anterioara, ANOFM anuntase 9.997 locuri de munca disponibile. Cele mai multe slujbe oferite pina pe 26 noiembrie sint in judetele Iasi (1.015), Bucuresti (565) si Timis (478), iar cele mai putine locuri libere sint in judetele Mehedinti (23) si Ilfov (24). Persoanele cu studii superioare au disponibile 583 de locuri de munca, cele mai multe fiind pentru ingineri si subingineri (119), urmate de consultanti bancari si control calitate (cite 34), consilieri vinzari asigurari (31). Pentru persoanele cu studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 9.148 locuri vacante, cele mai multe fiind pentru confectioneri-asamblori de articole din textile (1.299), operatori confectioneri pentru industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (571), muncitori necalificati in industria confectiilor (446), muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide (419), muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide (419), muncitori necalificati la asamblarea, montarea pieselor (289), confectioneri cablaje auto (287). Cele mai putine locuri sint disponibile pentru asistent manager (10), asistent farmacist si sudor autogen (cite 9), consilier financiar-bancar (7), programator (6) si director de vinzari (5 posturi). Rata somajului a urcat in octombrie la 7,1%, de la 6,9% in septembrie. Numarul total de someri a crescut in octombrie cu 28.799 fata de luna precedenta, pina la 653.939, nivel maxim al ultimilor cinci ani si sase luni.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.