Economic

Patronii BCR au strins 1,74 miliarde euro

Ziarul de Vrancea
18 nov 2009 818 vizualizări
Erste Group Bank, care controleaza Banca Comerciala Romana (BCR), a anuntat luni noapte ca a strins 1,74 miliarde euro in urma majorarii de capital incheiate luni, cu o zi mai devreme decit era programat, pretul final al subscrierii si ofertei fiind de 29 euro/actiune, peste cel preconizat initial

"Erste Group Bank AG a stabilit pretul final aferent subscrierii si ofertei la 29,00 euro pentru fiecare noua actiune, in contextul majorarii sale de capital la valoarea de piata (at market). Veniturile brute obtinute din Oferta se ridica la 1,74 miliarde euro", se spune in comunicatul grupului austriac. Banca austriaca va folosi veniturile nete obtinuti din oferta pentru majorarea capitalului de baza de rang 1 (core tier-1 capital). "Sintem incintati de cererea puternica in rindul investitorilor institutionali si de retail", a declarat directorul general al Erste Group, Andreas Treichl. "Europa Centrala si de Est este considerata in continuare o regiune cu oportunitati de crestere considerabile, iar noi sintem foarte bine pozitionati pentru a beneficia de aceste perspective de crestere in regiune", a completat el.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.