Economic

Profitul Antibiotice Iasi s-au redus cu 7% in primele noua luni

Ziarul de Vrancea
14 nov 2009 644 vizualizări
La sfirsitul anului, profitul net este estimat la 12,7 milioane lei

Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) a obtinut un profit net de 15,76 milioane lei (3,7 milioane euro), in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 7% fata de cel din aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care veniturile s-au comprimat cu 3,7%. In primele noua luni ale anului trecut, Antibiotice Iasi afisase un cistig net de 16,93 milioane lei.

Compania farmaceutica a atras venituri totale de 161,4 milioane lei (38,1 milioane euro), in perioada ianuarie-septembrie 2009, cu 3,7% mai mici decit cele din perioada echivalenta a anului trecut, de 167,68 milioane lei. in schimb, costurile societatii au coborit cu 3,6% in primele trei trimestre, pina la 142,23 milioane lei (33,6 milioane euro), dupa ce in primele noua luni din 2008 erau de 147,56 milioane lei. In schimb, in intervalul ianuarie-septembrie 2009, afacerile societatii au avansat cu doar 1,5%, la 157,79 milioane lei (37,3 milioane euro), in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cind se cifrau la 155,41 milioane lei.

Antibiotice mizeaza in acest an pe un profit net de 12,68 milioane lei, la o cifra de afaceri de 225 milioane lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat anterior de actionari. Antibiotice Iasi are un capital social de 45,49 milioane lei, divizat in 454,9 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei va deveni Ministerul Sanatatii cu o detinere de 53,02%, in timp ce SIF Oltenia (SIF5) detine 10,1%. Actiunile Antibiotice au incheiat sedinta de joi a Bursei la pretul de 0,67 lei pe titlu, nivel la care capitalizarea companiei se ridica la 304,78 milioane lei (72,05 milioane euro). Titlurile Antibiotice Iasi se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori, sub simbolul ATB.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.