Economic

Gaze ieftine pentru consumatorii industriali pina la sfirsitul lui 2010

Ziarul de Vrancea
13 nov 2009 776 vizualizări
Ministrul interimar al economiei, Adriean Videanu, a declarat joi ca Parlamentul a propus un amendament la OUG nr. 54, prin care, pina la sfirsitul anului 2010, consumatorii industriali vor primi gaze ieftine din productia interna.

"Prioritatile noastre sunt consumul casnic si incalzirea populatiei. Atita timp cit Romania va putea sa le acopere, atunci si consumatorii industriali vor primi gaze doar din productia interna pina la sfirsitul lui 2010", a mentionat ministrul interimar al economiei. Acesta nu a precizat daca acest amendament a fost sau nu aprobat. Potrivit lui Videanu, conform OUG nr. 54/2009 privind stabilirea unor masuri temporare in domeniul gazelor naturale, in perioada iunie-octombrie, marii consumatori industriali, de exemplu industria chimica, au primit gaze doar din productia interna.

Potrivit declaratiilor secretarului de stat pe politica industriala din Ministerul Ecomomiei, Claudiu Stafie, din 16 octombrie, consumatori industriali ar putea primi si anul viitor gaze exclusiv din productia interna, in functie de cum va evolua economia. Romania consuma anual circa 17-18 miliarde metri cubi gaze. Din acestea, doua treimi provin din productia interna, de la Romgaz si Petrom, iar o treime este importata din Rusia, prin intermediari.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.