Economic

Finantele testeaza piata cu emisuni de titluri cu scadenta de peste 10 ani

Ziarul de Vrancea
13 nov 2009 805 vizualizări
Ministerul Finantelor vrea sa testeze piata pentru emisiuni cu scadenta mai mare de 10 ani in 2010 si a demarat discutii cu fonduri de pensii, firme de asigurari si alti posibili investitori, a declarat joi secretarul de stat in MFP, Bogdan Dragoi. "O sa testam piata si vrem sa vedem apetitul pentru maturitati mai mari de zece ani. Nu stiu inca daca este o cerere. Suntem in discutii cu fondurile de pensii si firmele de asigurari", a afirmat Dragoi

In privinta finantarii deficitului bugetar din acest an, secretarul de stat a precizat ca "cel mult 10%" este un randament corect in acest moment pentru emisiunile de titluri de stat. "Este corect ce a spus guvernatorul BNR, ca la o dobinda cheie de 8% s-a cerut un randament de chiar 12%. Maxim 10% este pretul corect in situatia actuala", a mai spus Dragoi. Intrebat de posibilitatea unei noi emisiuni de titluri de stat in valuta pe piata interna, secretarul de stat din MFP a afirmat ca nu exclude aceasta varianta, alaturi de alte optiuni.

Ministerul Finantelor a atras saptamina trecuta de pe piata interna 793,8 milioane euro printr-o emisiune de titluri de stat cu cupon in valuta cu maturitate de trei ani, suma acoperind jumatatea din transa a treia de la FMI, ce trebuia sa intre in decembrie si sa acopere deficitul bugetar pe 2009.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.