Economic

Piata romaneasca de leasing a cazut cu 74%

Ziarul de Vrancea
13 nov 2009 683 vizualizări
Piata romaneasca de leasing a scazut cu 74% in primele noua luni din acest an, ajungind la o valoare a bunurilor finantate de 1,07 miliarde euro, in urma caderii afacerilor pe segmentele auto si echipamente, a precizat joi presedintele ALB, Jean-Claude Boloux

In primele noua luni din 2008, piata romaneasca de leasing era de 4,18 miliarde euro. Pe segmentul finantarilor auto, afacerile au scazut cu 76%, pina la 685,63 milioane euro, in timp ce pe segmentul de echipamente, declinul a fost de 77%, pina la 209,95 milioane euro. In schimb, societatile de leasing au inregistrat o "evolutie mai buna" pe segmentul imobiliar, in conditiile in care scaderea a fost de 40%, pina la 183,09 milioane euro, a afirmat Boloux. "Exista un fel de transfer de la sectorul independent la cel captiv in ceea ce priveste piata de masini second-hand", a completat acesta.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.