Economic

Rata somajului din SUA a trecut de 10% pentru prima data din 1983

Ziarul de Vrancea
9 nov 2009 896 vizualizări
Rata somajului din Statele Unite a atins in octombrie nivelul maxim al ultimilor 26 de ani, de 10,2%, in contextul in care angajatorii au facut disponibilizari peste asteptari, ceea ce arata motivul pentru care Federal Reserve a anuntat ca dobinda cheie va ramine aproape de zero, scrie Bloomberg

Numarul locurilor de munca a scazut luna trecuta cu 190.000, in contextul in care analistii estimau, in medie, ca piata muncii va pierde 175.000 de posturi, potrivit Bloomberg. Rata somajului a crescut de la nivelul de 9,8% din septembrie peste pragul de 10% pentru prima oara dupa 1983. Oficialii bancii centrale americane, Federal Reserve, au declarat in aceasta saptamina ca economia ar putea ramine vulnerabila pentru o vreme, si si-au reluat angajamentul de a mentine dobinda cheie aproape de zero pentru o perioada prelungita. "Cresterea ratei somajului este extrem de nefasta. Este un mare pas inapoi un nivel atit de inalt al somajului atit de devreme in procesul de revenire", a declarat Ethan Harris, economist in cadrul Bank of America Merrill Lynch.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.