Economic

Cristi Misaila, demis de la Finante, suspectat de instigare la fals

Ziarul de Vrancea
7 nov 2009 2749 vizualizări
Ex-directorul adjunct al Finantelor Publice, Cristi Misaila, aflat intr-un subit concediu medical, este acuzat ca si-a instigat subordonatii la fals in acte u inlocuitorul sau, directorul adjunct Ion Ghionea, sustine ca oamenii s-au supus de teama si ca a solicitat Casei de Asigurari de Sanatate sa-i verifice lui Misaila documentele de sanatate u mai mult Ghionea spune ca va face si o sesizare penala u directorul demis spune insa ca este acuzat in disperare de cauza u Ce motive ar fi avut Ministerul sa ma demita decit motive politice?, spune Misaila

Fostul director adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea, Cristi Valentin Misaila, este suspectat ca si-ar fi obligat subordonatii sa produca un fals in acte pentru a se acoperi in cadrul unui eventual proces cu Ministerul Finantelor. La fel ca si fostul sau sef, Marian Lungu, adjunctul Misaila a intrat subit in concediu medical cind a aflat ca a fost demis. Acesta a primit ordin de demitere pe 3 noiembrie, iar a doua zi a prezentat un certificat medical antedatat, obligind subordonatii sa i-l inregistreze cu doua zile mai devreme. Cu aceasta demitere, PSD si-a pierdut si ultimul om din conducerea Finantelor Publice din judet.


De saptamina aceasta, Directia Generala a Finantelor Publice are doi noi directori adjuncti. Constantin Grigorica si Ion Ghionea conduc institutia dupa ce fostii adjuncti Toma Milica si Cristi Misaila au fost demisi. Fostul director coordonator Marian Lungu, aflat in concediu medical, a fost si el demis inca din 30 octombrie. In urma evaluarilor realizate de Ministerul de Finante primul a fost numit directorul adjunct Constantin Grigorica, care il inlocuieste pe demisionarul Toma Milica. Ministerul Finantelor a emis pe 3 noiembrie ordinul 3.079 prin care si directorul Cristi Misaila a fost revocat si ordinul 3.080 prin care in locul sau a fost numit pentru functia de director adjunct Ion Ghionea, sustinut de PD-L. Ca urmare a acestui ordin, Cristi Misaila s-a declarat brusc bolnav si a venit pe 4 noiembrie cu un certificat medical emis in 2 noiembrie care atesta o boala grava. Subordonatii lui Misaila sustin insa ca au fost obligati sa falsifice registrul de intrari-iesiri antedatind inscrierea certificatului medical inca din 2 noiembrie. "In afara angajatilor, cele mai bune martore sint documentele semnate in aceasta perioada de dl. Misaila. Avem declaratiile unor angajati care spun ca pe 3 noiembrie, la ora 15.30, cind i-a fost prezentat ordinul de demisie, dl Misaila a refuzat sa-l primeasca sfatuindu-l pe subordonat sa spuna ca nu l-a gasit. Pe 4 noiembrie le-a fost cerut unor angajati sa-i inregistreze un certificat medical din data de 2 noiembrie", ne-a precizat noul director Ion Ghionea. Directorul adjunct a mai afirmat ca a facut o adresa catre Casa de Asigurari de Sanatate prin care a cerut sa se verifice legalitatea certificatului medical si ca va face si o plingere penala impotriva lui Misaila acuzindu-l de fals si uz de fals. Surse din interiorul institutiei sustin ca demiterea directorilor Marian Lungu si Cristi Misaila a venit ca urmare a controlului realizat de ANAF la DGFP si din care rezulta ca cei doi nu si-ar fi indeplinit indicatorii de performanta inscrisi in contractul de management.


Misaila sustine ca auditul nu este gata


Cristi Misaila, aflat in concediu medical, sustine ca este bolnav de pneumonie interstitiala acuta. "Eu, in data de 31, la ora cinci si jumate, am avut tensiunea ridicata si m-am dus la Spitalul "Sf. Pantelimon", am avut o lipsa de aer. Mi-au facut o radiografie si m-au diagnosticat cu pneumonie interstitiala acuta", ne-a spus fostul sef. De asemenea, Misaila sustine ca la momentul sosirii ordinului de incetare din functie nu se afla in sediul DGFP si ca a primit instiintarea telefonic de la unul din colegi. "Luni, pe 2, am fost la medicul de familie si mi-a confirmat diagnosticul pus de UPU si Infectioase si mi-a scris concediul medical. Acuzele sint total nefondate, ma acuza in disperare de cauza", spune Misaila, care a fost sustinut de PSD sa ocupe functia din care tocmai a fost demis. El pune toate aceste acuze pe baza jocurilor politice din aceasta perioada incordata. "Ce motive ar fi avut Ministerul sa ma demita decit motive politice. O sa ma apar si in instanta daca este cazul", atentioneaza fostul director. Cit despre demiterea survenita rezultatelor controlului realizat de ANAF, Misaila sustine ca inca nu s-a incheiat auditul. "Controlul inca nu s-a finalizat, este in proiect deocamdata, mai urmau doua etape pina la sfirsitul auditului", ne-a declarat Cristi Misaila, care sustine ca rezultatele auditului nu puteau fi decit favorabile. "Directia noastra se situa la 30 septembrie pe locul I pe tara in ceea ce priveste incasarile", arata directorul afectat de pneumonie. (Doina GANEA, Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.