Economic

Mastercard: Romanii, mai interesati de designul cardului decit de siguranta

Ziarul de Vrancea
5 nov 2009 853 vizualizări
Putin peste jumatate dintre romani detin un card, iar in medie o persoana are intre 1,2 si 1,5 carduri, in cea mai mare parte acestea fiind carduri de debit, arata un sondaj Mastercard, ce mentioneaza ca aproximativ 40% din populatie nu foloseste nici un serviciu financiar.

Astfel, 51% dintre romani au cel putin un card, cu o durata de folosinta de circa 2,5 ani, iar majoritatea cardurilor sint de debit (89%), urmate de cele de credit si apoi de cardurile cu descoperit de cont (overdraft). "Tinerii educati din orasele mari au cea mai mare interactiune cu bancile, astfel ca 27% din acestia au aplicat singuri pentru un card. Cea mai mare parte dintre detinatorii de carduri au intre 25 si 44 ani, iar zona rurala este inca subdezvoltata", a spus directorul general al Mastercard Europe pentru Romania si regiunea Balcanilor, Denisa Mateescu. Ea a adaugat ca cea mai mare penetrare a cardurilor se gaseste in Bucuresti, precum si in partea de vest a tarii. In acelasi timp, cei mai multi dintre detinatori (58%) au declarat ca produsul este un card primit de la locul de munca pentru salariu, iar 27% au aplicat pentru un card la banca pe care o folosesc in mod curent. Pentru 13% dintre respondenti, banca le-a acordat cardul la deschiderea unui cont curent, iar numai 2% au ales produsul in urma unei analize. Principalele caracteristici luate in calcul de clienti la alegerea unui card de debit sint comisioanele atasate (pentru 33%), urmate de dobinzile atasate contului curent, bonusuri, pachetele de asigurare atasate, facilitatea de overdraft si designul cardului. Siguranta produsului se afla abia pe locul 9, doar 3% dintre respondenti declarind ca prezenta cipului este luata in calcul la alegerea cardului, mai arata sondajul Mastercard. Pentru detinatorii de card de credit, cea mai importanta caracteristica este, de asemenea, comisionul, urmata de rata lunara, bonusuri si limita de credit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.