Economic

Proiect regional de formare profesionala, lansat la Vrancart Adjud

Mihaela Beșleagă
30 oct 2009 1420 vizualizări
Sub motto-ul Investeste in oameni! , proiectul Capital Uman - investitie pentru prezent si viitor in Regiunea Sud-Est va oferi cursuri gratuite de formare pentru 405 angajati si angajatori

Societatea adjudeana Vrancart SA a fost ieri gazda lansarii in Vrancea a unui important proiect care isi propune cresterea nivelului de pregatire profesionala a angajatilor si angajatorilor din zona de Sud-Est, cu precadere celor din judetele Vrancea, Braila si Galati. Este vorba despre proiectul "Capital Uman "" investitie pentru prezent si viitor in regiunea sud-est", lansat in parteneriat de Vrancart SA Adjud, Ceprohart SA Braila si Centrul de Consultanta si Studii Europene Galati. Obiectivul proiectului este cresterea nivelului de pregatire profesionala specifica pentru angajatii si angajatorii din cele trei judete, prin cursuri de formare profesionala oferite gratuit. De asemenea, se urmareste imbunatatirea cunostintelor in domeniile asigurarii sanatatii si securitatii la locul de munca si introducerea tehnologiilor moderne in procesul muncii. In acest sens, se vor derula 27 de cursuri de formare adresate unui grup tinta de 405 persoane, dintre care 223 femei, finalizate cu certificate de absolvire, plus 12 workshopuri , adresate unui grup de 300 persoane, in urma carora se vor acorda diplome de participare. "55% din grupul tinta sint femei, acesta fiind unul din indicatorii impusi de UE", a explicat Elena Valentina Buteica, managerul proiectului. Cursurile care pot fi urmate sint: "Manager de proiect", "Inspector Resurse Umane", "Inspector in domeniul Sanatatii si Securitatii in Munca", "Auditor de mediu", "Auditor in domeniul calitatii", "Operator introducere, validare si prelucrare date", "Agent de vinzari". Vor avea loc doua campanii de selectie a grupurilor tinta, in perioadele 1 noiembrie 2009 "" 31 decembrie 2009 si 1 iunie 2010 "" 31 august 2010. Inscrierile pentru recrutare se fac zilnic, intre orele 10.00 "" 14.00, la sediile partenerilor, cei din Vrancea urmind sa fie preluati de Vrancart SA. Proiectul se adreseaza si intreprinzatorilor, managerilor, dar si persoanelor fizice autorizate. Programul este cofinantat prin Fondul Social European "" "Investeste in oameni!", fiind selectat in cadrul Programul Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2011", axa prioritara 3 "Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor", domeniul major de interventie 3.2 "Formare profesionala si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii". Valoarea totala a proiectului este de 1.817.377 lei. Fondul Social European asigura 85% din suma, iar bugetul national 15%. La prezentarea proiectului de ieri a fost prezent si directorul general de la Vrancart, Mihai-Marcel Botez, care a sustinut cuvintul de deschidere in fata invitatilor. Proiectul va fi implementat in perioada 3 august 2009 "" 3 aprilie 2011. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.