Economic

Adresele de internet, in alfabet arab sau chinez

Ziarul de Vrancea
27 oct 2009 926 vizualizări
Adresele de internet se vor putea scrie si in alfabet chinez, arab sau in orice alt fel de scriere, nu doar in caractere latine, ca pina acum, a anuntat, ieri, Icann, organismul american care gestioneaza internetul si numele de domenii, relateaza AFP.

"Este una dintre cele mai inovative descoperiri tehnice care se va aplica pe internet, de cind a fost inventat acesta, acum 40 de ani", a remarcat presedintele consiliului de administratie Peter Dengate Thrush, la o conferinta de presa, precizind ca masura va fi oficializata incepind de vineri, in ultima zi a unei conferinte de sase zile, care are loc la Seul. Ca o consecinta a acestei decizii, va fi posibil sa se utilizeze caractere chineze, arabe, coreene sau japoneze pentru a redacta o adresa electronica. Schimbarea, care vizeaza facilitarea utilizarii internetului de catre un numar tot mai mare de utilizatori non-anglofoni, va fi pusa in aplicare la mijlocul anului viitor, conform directorului Icann, Rod Beckstrom, prezent la aceeasi conferinta de presa. "Dintre cei 1,6 miliarde de utilizatori din lumea intreaga, mai bine de jumatate folosesc limbi a caror scriere nu folosesc alfabetul latin", a subliniat acesta.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.