Economic

Raspunderea in solidar cu debitorul insolvabil, in cazierul fiscal

Ziarul de Vrancea
27 oct 2009 843 vizualizări
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a elaborat un nou proiect de act normativ prin care in cazierul fiscal sa fie inscrise inclusiv atragerea raspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent si inactivitatea fiscala, conform unui comunicat transmis luni de institutie.

Cele doua noi situatii sint prevazute pe linga cele existente in prezent ce vizeaza inscrierea in cazierul fiscal al contribuabililor a faptelor savirsite de acestia, sanctionate de legile fiscale, financiare, vamale, precum si cele care privesc disciplina financiara. Inactivitatea fiscala se inscrie, atit in cazierul fiscal al persoanei juridice declarate in inactivitate fiscala, cit si in cel al reprezentantilor legali ai acesteia. De asemenea, potrivit art. VII din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.46/2009, inscrierea in cazierul fiscal a starii de inactivitate fiscala, pentru persoanele juridice aflate in inactivitate fiscala la data intrarii in vigoare a acestei ordonante de urgenta, precum si pentru reprezentantii legali ai acestora, se realizeaza in termen de 60 de zile de la publicarea acesteia, se mai arata in comunicat.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.