Economic

CE lasa firmelor 40 miliarde de euro

Ziarul de Vrancea
24 oct 2009 917 vizualizări
Uniunea Europeana și-a stabilit ca tinta diminuarea cu 25% a costurilor administrative impuse de legislația comunitara pina in 2012, iar masurile la care lucreaza in prezent Comisia Europeana ar permite firmelor sa economiseasca in total 40,4 miliarde euro pe an, a anuntat ieri executivul european.

Astfel, masurile propuse de Comisie - unele adoptate, iar altele in curs de pregatire - ar putea oferi societatilor comerciale posibilitatea sa economiseasca in total aproximativ o treime din costurile administrative de 123,8 miliarde euro care rezulta din cele 72 de texte ale UE si din masurile care transpun si implementeaza aceste texte in statele membre, se arata in comunicat. Masurile de reducere, aplicate sau propuse si deja adoptate de Comisie, antreneaza o reducere de 7,6 miliarde euro, iar cele care sint propuse de Bruxelles si care asteapta adoptarea de catre Parlamentul European si Consiliu ar putea adauga la aceasta valoare inca 30,7 miliarde euro. In plus, potrivit CE, lucrarile pregatitoare pentru continuarea reducerilor ar putea duce la prezentarea de masuri suplimentare care ar atrage reduceri de inca cel putin 2,1 miliarde euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.