Economic

Peste 70 de vrinceni si-au gasit loc de munca prin Bursa

Daniel Garleanu
24 oct 2009 930 vizualizări
Rata somajului in judetul nostru este de 6,7%

Bursa locurilor de munca organizata in urma cu o luna in Focsani, Panciu, Adjud si Valea Sarii, a atras 385 de persoane, din care 286 absolventi ai unei institutii de invatamint. Pentru angajare au fost selectate 157 de persoane, iar 71 au fost incadrate, 10 fiind cu studii superioare si 61 absolventi fara studii superioare. Vrincenii au reusit sa ocupe posturi ca jurist, asistent manager, consilier economic, programator, inginer horticol, inginer silvic sau inginer constructii instalatii. De asemenea, au fost ocupate si locuri ca spalator auto, manipulant, consultant vinzari, agent paza, sofer, casier, operator calculator si altele. La Bursa si-au prezentat ofertele de angajare doar 24 de agenti economici din cei 442 contactati, care au ofertat 418 de joburi. "Actiunea si-a propus realizarea contactului direct intre cele doua segmente de pe piata locala a muncii, respectiv intre ofertantii de locuri de munca si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, evitindu-se orice forma de discriminare si asigurind totodata exercitarea libertatii omului si a drepturilor sale fundamentale care au la baza principiul egalitatii de sanse si de tratament intre femei si barbati", arata Daniela Brihoianu, purtatorul de cuvint al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. Chiar si in aceste conditii, rata somajului in judetul nostru este de 6,7%, cu 0,2% mai mica decit media pe tara. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.