Economic

Fondul Proprietatea, cistig de 155 milioane euro

Ziarul de Vrancea
22 oct 2009 1166 vizualizări
Fondul Proprietatea a afisat, ieri, un cistig net preliminat de 655 milioane lei (155 milioane euro), aferent primelor noua luni ale acestui an, pe seama vinzarii participatiei la CEZ, si estimeaza ca profitul anual va creste in 2009 cu 48%, la aproximativ 690 milioane lei.

Initial, Fondul se astepta sa obtina un profit net de 212,4 milioane lei pentru intreg anul 2009, dar asteptarile sale au fost depasite ca urmare a vinzarii participatiilor la CEZ Distributie, CEZ Vinzare si CEZ Servicii, in cuantum de 546,7 milioane lei. "Fondul Proprietatea a vindut participatia detinuta la CEZ Servicii SA (12% din capitalul social) pentru 1,6 milioane euro. Pretul de vinzare este de circa opt ori mai mare decit costul investitiei si dublu fata de valoarea de piata evaluata de un evaluator independent, data evaluarii fiind 31 decembrie 2008", sustin reprezentantii Fondului. Astfel, cistigul brut aferent acestei tranzactii, inainte de impozitare, este de aproximativ 1,4 milioane euro, in conditiile in care Fondul devenise actionar la CEZ Servicii in luna mai 2007, cu ocazia infiintarii societatii, printr-un aport in numerar de circa 200.000 euro la capitalul social.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.