Economic

Pretul petrolului a sarit de 80 dolari/baril

Ziarul de Vrancea
21 oct 2009 836 vizualizări
Pretul petrolului a depasit 80 dolari/baril pentru prima oara dupa luna octombrie 2008, in timp ce aurul s-a tranzactionat aproape de nivelul maxim istoric, in contextul in care dolarul s-a depreciat la un minim al ultimelor 14 luni in fata euro, sustinind cererea de materii prime, scrie Bloomberg

Pretul barilului de petrol cu livrare in luna noiembrie a crescut cu 44 centi, sau 0,6%, la 80,05 dolari pe piata de la New York, depasind pragul de 80 dolari/baril pentru prima oara din 14 octombrie 2008. Pretul aurului cu livare imediata a avansat cu 0,3%, la 1.066,97 dolari/uncie pe piata din Singapore, dupa ce scazuse anterior cu 0,2%. "Factorii sezonieri din ultimul trimestru sint favorabili pentru viitoare cresteri, atit pentru petrol cit si pentru aur", a declarat Stefan Graber, analist in cadrul Credit Suisse Group. Pretul petrolului a avansat in sedinta anterioara cu 1,4%, iar aurul cu 1,1%, in contextul in care bursele americane au crescut, pe fondul rezultatelor financiare peste asteptari.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.