Economic

300 de lei/tona, sprijinul pentru producatorii de soia

Ciprian Fânaru
21 oct 2009 1000 vizualizări
Nivelul sprijinului pentru productia marfa de soia conventionala în anul 2009 este de 300 lei/t, potrivit proiectului de Hotarire aflat în avizare interna la Ministerul Agriculturii, document care prevede atit valoarea sprijinului, cit si normele metodologice pentru acordarea acestuia

Conform documentului, nu beneficiaza de sprijin soia conventionala valorificata sub forma de saminta pentru semanat sau care face obiectul platii in natura al contractelor de arendare, concesionare sau al contractelor de livrare a ingrasamintelor, pesticidelor si altor inputuri, inclusiv al contractelor de leasing pentru utilaje agricole. Pentru a beneficia de acest ajutor, producatorii agricoli trebuie sa depuna cereri tip insotite de documente doveditoare la Directia Agricola pina la data de 31 decembrie 2009 inclusiv. Pentru producatorii care nu valorifica productia pina la finalul acestui an, termenul limita pentru depunerea de copii de pe actele doveditoare ale incasarii contravalorii marfii livrate, dupa valorificarea productiei, este de 5 martie 2010 inclusiv. Acordarea sumelor se va face in ordinea depunerii copiilor de pe actele doveditoare ale incasarii contravalorii marfii livrate. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 11 ore, 52 minute, 49 secunde
Mai pe limba noastra, cum ar suna acest anunt?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.