Economic

O misiune a FMI vine la Bucuresti dupa formarea Guvernului

Ziarul de Vrancea
16 oct 2009 655 vizualizări
O misiune a Fondului Monetar International (FMI) care sa inceapa discutiile cu autoritatile romane privind cea de-a doua revizuire a programului angajat de Romania va veni in Romania, imediat ce noul cabinet va fi format, a anuntat, ieri, seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks.

"O misiune care sa inceapa discutii cu autoritatile vizind a doua evaluare a modului de derulare a acordului este, de aceea, asteptata sa aiba loc imediat ce noul cabinet va fi format", a afirmat Franks, intr-un comunicat transmis de biroul reprezentantului pentru Romania si Bulgaria al FMI. Franks a mai precizat ca FMI urmareste "cu atentie" evolutia politica din Romania si "nu anticipeaza o intrerupere a acordului stand-by negociat cu aceasta sau o schimbare a politicii", ca urmare a actualei situatii politice. "Programele IMF sustin politicile economice sanatoase ale tarilor partenere, nu un guvern sau partid politic in special", se mai arata in comunicat. In urma cu circa doua ore, presedintele Traian Basescu a declarat ca FMI si-a aminat misiunea de evaluare a Romaniei in absenta unui guvern in deplinatatea capacitatii de exercitare a functiei, dar a adaugat ca Romania va primi saptamina viitoare o transa de 300 de milioane de dolari de la Banca Mondiala. Presedintele Traian Basescu a subliniat imperativul trecerii rapide prin Parlament a noului Guvern care il va avea in frunte pe Lucian Croitoru, aratind ca FMI a anuntat aminarea misiunii de evaluare a Romaniei din cauza lipsei unui Guvern in deplinatatea capacitatilor de exercitiu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.