Economic

APIA a primit banii de la stat pentru sectorul vegetal

Ciprian Fânaru
14 oct 2009 882 vizualizări
Centrelor judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) le-a fost repartizata ieri suma de 19,7 milioane lei, fonduri de la bugetul de stat destinate sectorului vegetal

La sectorul legume-fructe, sprijinul financiar se acorda pentru legume produse in sere incalzite (cuantum 600 lei/tona) si ciuperci de cultura produse in spatii climatizate (800 lei/tona), pentru legume si fructe destinate prelucrarii industriale, respectiv pentru achizitionarea de ambalaje pentru livrarea legumelor si fructelor in stare proaspata. Ajutorul se mai acorda si pentru sustinerea energiei termice si electrice pentru culturile realizate in sere si solarii incalzite. In ce priveste viticultorii, sprijinul financiar se acorda pentru aplicarea tratamentelor fitosanitare in plantatiile viticole pe rod si tinere cu soiuri nobile pentru strugurii de masa si vin, inclusiv pentru vinuri cu denumire de origine controlata. Beneficiarii vor lua 500 de lei pentru un hectar. "Tot pentru sectorul viticol, APIA acorda sprijin financiar pentru certificarea cantitatilor de vin cu denumire de origine controlata si pentru achizitionarea insemnelor de certificare a acestei categorii de calitate. Cuantumul sprijinului este de 12 lei/hectolitru", informeaza APIA. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.