Economic

Legea asigurarii obligatorii a caselor ar putea fi aplicata din 1 iulie 2010

Ziarul de Vrancea
13 oct 2009 820 vizualizări
Legea asigurarilor obligatorii a locuintelor va intra in vigoare cel mai devreme la 1 iulie 2010, in conditiile in care este nevoie ca circa 8,3 milioane de proprietari sa fie cuprinsi intr-un sistem informatic, a declarat ieri presedintele PAID, Constantin Toma

"Daca in urmatoarele doua-trei saptamini reusim sa inscriem societatea la Registrul Comertului, mai ramin doua luni (pina la termenul stabilit initial, de 1 ianuarie 2010 n.r.), timp in care ar trebui sa se poarte negocieri si cu reasiguratorii", a explicat Toma. "Nu vom putea selecta compania de servicii IT care sa poata sa fie si functionala de la 1 ianuarie (2010)", a adaugat el, precizind ca este nevoie si de discutii cu primariile in legatura cu situatia din localitati. Presedintele PAID a argumentat ca, din aceste considerente, calendarul actual nu poate fi respectat si a avansat ca data realista 1 iulie 2010. "Cred ca, cel mai realist, vorbim de semestrul al doilea 2010, undeva la 1 iulie, cel mai devreme", a afirmat el. Vicepresedintele PAID, Radu Mustatea, a mentionat ca sint foarte multe probleme de rezolvat din punct de vedere logistic. In 23 septembrie, 13 asiguratori au constituit Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID), cu un capital social de 4,55 milioane euro. Data intrarii efective in vigoare a fost deja aminata de mai multe ori, ultima data avansata fiind 1 ianuarie 2010. Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta. Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.