Economic

Ce preturi mai cer imobiliarii la tirgurile de specialitate

Ziarul de Vrancea
9 oct 2009 851 vizualizări
Pretul mediu al locuintelor din cadrul editiei de toamna a tirgului Timon este de 900 euro/mp, in timp ce apartamentul cel mai scump costa 1.400 euro/mp, a declarat ieri, la inaugurarea tirgului, reprezentantul companiei organizatoare Admedia Consulta, Vlad Vlasceanu.

"Scopul acestui tirg este acela de a aduce vizitatorilor oferte de piata relevante, la un pret mediu de sub 900 de euro/mp, ceea ce reprezinta 55% din valoarea indicelui BREI N comunicat in luna august a acestui an, de 1.647 euro/mp. Avind in vedere ca sub acest nivel peturile nu pot scadea, astfel incit sa oferim modalitati flexibile de finantare", a spus Vlad Vlasceanu. Potrivit acestuia, in prezent exista circa 150 de proiecte anuntate in Bucuresti, din care 65% au sanse de finalizare, astfel incit, in anul 2011 se va ajunge la un stoc de 17.235 de locuinte noi in Capitala. in decembrie 2008, potrivit datelor INS, numarul total al locuintelor era de 908.372, ceea ce inseamna ca, pina in 2010 se vor construi 0,88% locuinte noi. Presedintele consiliului de administratie al dezvoltatorului Impact, Dan Ioan Popp, a spus ca 60% dintre locuintele existente pe piata autohtona sint vechi. "Durata medie a unei locuinte autohtone este de 50 de ani, iar in aceste conditii 60% dintre locuintele din patrimoniul imobiliar al tarii au fost construite in anul 1977. Apartamentele ar trebui evaluate de fapt si in functie de cit de batrine sint, iar ciclul lor ar trebui innoit", a precizat Popp. De asemenea, Vlasceanu a precizat ca 51% dintre locuintele prezentate in cadrul celei de-a doua editii de toamna a tirgului Timon sint locuinte noi, iar expozantii prezenti ofera conditii felxibile de finantare si 87% dintre ei vor acorda rate directe, de pina la 12 ani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.