Economic

Patronii au cerut rambursari de TVA de 6 milioane lei

Doina Ganea
3 oct 2009 894 vizualizări
Cinci firme vrincene au benficiat de aminari la plata datoriilor catre bugetul de stat

64 de firme vrincene au solicitat rambursari de TVA, iar alte cinci aminari la plata, din pricina situatiei dificile din mediul economic. Potrivit Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea, pina la 31 august au fost acordate cinci aminari la plata conform ordonantei 92/2009, pentru o valoare a debitelor de 197.910 lei. Cea mai mare suma aminata la plata este de 65.016 lei, datorata de SC Prestcom SA Focsani, iar cea mai mica aminare este in valoare de 9.492 de lei si apartine Seventh Night SRL Focsani. Perioada pentru care a fost aprobata aminarea la plata este de 4 luni, valoarea totala a majorarilor datorate pentru perioada de aminare este de 24.552 de lei. In perioada iulie ""septembrie au beneficiat de returnari de TVA un numar de 64 de agenti economici. Valoarea totala a sumelor solicitate de acestia s-a ridicat la 6.079.739 de lei, din care a fost aprobata suma de 3.279.739 de lei, raminind de restituit 2,6 milioane de lei. Din cele 64 de firme care au solicitat returnarile de TVA, 45 au beneficiat de sume in luna septembrie. Din totalul sumei aprobate, 510.000 de lei au fost restituiti, iar 143.920 de lei reprezinta suma compensata pentru datorii catre bugetul de stat, asigurari de sanatate sau la fondul de somaj. Una dintre firmele care a solicitat o astfel de compensare este si Transport Public Local SA Focsani care are de achitat Fiscului o datorie de peste 2 miliarde de lei vechi. "Daca ni se aproba aceasta compensare ar fi bine pentru ca noi ne-am mai scadea din datorie", ne-a declarat directorul Ion Diaconu. Potrivit legii, rambursarea lunara de TVA se incadreaza intr-o suma stabilita la nivel national, iar utilizarea acestei sume se realizeaza astfel: 80% din suma lunara stinge deconturile in ordinea vechimi, iar 20% este alocata deconturilor care se apropie de limita termenului legal de 45 de lei. Decontarea lunara efectiva se realizeaza automat la termene fixe, respectiv 4 ale lunii "" rambursare de 20%, 24 ale lunii 30% si restul de 50% din sumele datorate la fiecare 29 ale lunii. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.