Economic

Directia Silvica, eligibila pentru accesarea fondurilor europene

Ciprian Fânaru
1 oct 2009 1114 vizualizări
Directia Silvica (DS) Focsani va putea accesa fondurile europene destinate silviculturii pentru construirea de drumuri forestiere si corectarea torentilor.

Aceasta poate depune proiecte in cadrul masurii 125 "Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii" pina in anul 2013. Banii vor fi disponibili deoarece legislatia s-a modificat, iar sprijinul nu va mai fi doar la dispozitia administratiei centrale a Regiei Nationale a Padurilor Romsilva. Masura este importanta si pentru ca un sfert din masa lemnoasa este inaccesibila la ora actuala. Beneficiarii sint organizatiile si federatiile de utilitate publica, cele ale proprietarilor de terenuri agricole, consilii locale si asociatii ale acestora. Finantarea este de 100%, iar valoarea maxima finantata este 1,5 milioane euro pe proiect. Ghidul solicitantului pentru masura 125 este publicat pe site-ul MAPDR pentru consultare, masura urmind sa fie lansata cel tirziu in aceasta toamna. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 2 ore, 10 minute, 58 secunde
E bine! Astfel toata padurea poate sa fie dusa in port! Mai era cea de pe coclauri la care nu se ajungea. Acum e bineeee. Pai de ce sa faca "gateristii" o fabricutza de mobila, ca sa aiba si romanul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.