Economic

Doua treimi din romanii de la oras nu economisesc deloc

Ziarul de Vrancea
30 sep 2009 749 vizualizări
Potrivit unui studiu realizat de IRSOP, numai 13% pun bani deoparte lunar

Numarul romanilor care nu economisesc deloc, din rindul populatiei urbane, a crescut la 67% in 2009, de la 56% in 2007, in timp ce numarul celor care economisesc lunar a coborit la 13%, de la 16% cu doi ani in urma, arata un studiul realizat de IRSOP pentru BCR BpL. Totodata, numarul celor care economisesc o data la 2-3 luni a scazut usor, la 17% in 2009 de la 18% in 2007. Astfel, restul de 3% dintre locuitorii din mediul urban economisesc mai rar de 2-3 luni, fata de 10% cu doi ani in urma. Potrivit studiului de piata realizat de compania de cercetare si consultanta IRSOP pentru BCR Banca pentru Locuinte, in cadrul populatiei urbane, 44% din persoane se caracterizeaza prin pesimism, 21% prin optimism si 36% sint neutri in privinta asteptarilor pentru situatia lor financiara. "Pesimistii considera ca situatia lor economica s-a inrautatit si va continua sa se inrautateasca. De asemenea, se considera expusi la somaj ei insisi sau cineva din familie", arata conluziile studiului. Totodata, reprezentantii IRSOP mai subliniaza ca actualul context de criza "afecteaza dur clasa de mijloc, segmentul cel mai important al societatii", pe care compania de cercetare a pietei il apreciaza la 50% din populatia urbana. Astfel, 26% reprezinta, in mediul urban, "clasa de jos", iar restul de 24% "clasa de sus".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.