Economic

Absolvent de matematica vreau job de paznic prost platit!

Daniel Garleanu
26 sep 2009 1915 vizualizări
La ora 9.00, cind s-a deschis Bursa locurilor de munca pentru absolventi, mai multe persoane nerabdatoare asteptau sa intre la interviu u cinci tineri din Focsani au fost angajati pe loc, desigur cu lefuri mici u disperat, un absolvent de matematica a vrut un job de paznic, platit cu 600 de lei

Vrincenii fara ocupatie s-au inghesuit ieri la Bursa locurilor de munca in Focsani, Adjud si Valea Sarii, in speranta ca vor gasi un job platit si sigur in aceasta perioada tulbure din punct de vedere social. Tinerii din Focsani care au terminat scoala dar si persoanele care erau in cautarea unui loc de munca au pasit cu emotii pragul Salii de Conferinte a Hotelului Unirea, si-au aruncat ochii pe listele cu locuri de munca si apoi s-au asezat la negocieri directe cu angajatorii. La ora 9.00, cind s-a deschis Bursa, erau deja persoane care asteptau sa intre la interviu, cu gindul sa nu fie prea pretentioase din punct de vedere financiar. In jurul orei 10.30, la o prima monitorizare, trecusera prin sala nu mai putin de 206 absolventi si 67 de persoane din alte categorii. La sfirsitul activitatii au fost inregistrate numai in Focsani 283 de persoane participante, din care au fost selectate in vederea incadrarii 145. Cinci persoane au fost angajate pe loc. In total au fost oferite 336 locuri de munca. "Din punctul nostru de vedere, activitatea s-a desfasurat foarte bine, sintem multumiti de participarea absolventilor si a celorlalte persoane, sintem multumiti si de oferta locurilor de munca. Avind in vedere ca este an de criza, speram sa fim multumiti si de rezultatele finale ale monitorizarii", ne-a spus Daniela Brihoianu, purtatorul de cuvint al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca.


"Sa vad daca ma primeste"


Tinerii cu CV-uri europene in miini au plecat cu sperante de la tirgul de joburi, dat fiind ca e din ce in ce mai greu sa stea pe buzunarul parintilor. "Deocamdata sa vad daca ma primeste. Sint multe locuri de munca dar nu pentru ceea ce caut eu. As fi vrut electronist", ne-a spus Laurentiu Sacalus, in virsta de 21 de ani, care optase pentru un post de operator imbuteliere. De cealalta parte, angajatorii din Focsani, prezenti in numar de 12, din cei 299 contactati de AJOFM, spun ca sint multumiti de medierea dintre angajat si angajator. Patronii se mira in acelasi timp de situatia in care a ajuns piata fortei de munca, vorbind de o schimbare a ierarhiei profesionale. "Boc si Guvernul lui sint vinovati pentru ca s-a ajuns ca un absolvent de studii superioare de matematica sa vina la mine sa se angajeze ca agent de securitate pentru o leafa de 600 de lei si bonuri. Tinerii sint usor disperati, usor dezamagiti de salarii. Initiativa AJOFM este buna pentru ca iti ofera o directie si am avut ocazia sa mai port si citeva discutii cu ceilalti agenti economici", ne-a spus Sergiu Bajenaru, reprezentantul unei societati de securitate, paza si protectie.


Valea Sarii a intrecut Adjudul


Angajatii si angajatorii si-au dat intilnire si in localitatile Adjud si Valea Sarii. Si aici tinerii au venit dis-de-dimineata cu CV-urile in folii de plastic pentru a le depune angajatorilor dornici de forta de munca odihnita. In cele doua localitati au ofertat joburi cite sase angajatori. Culmea este ca, desi in Adjud au fost contactati mai multi agenti economici (79) decit in Valea Sarii (64), prezenta candidatilor a fost invers proportionala. In Adjud s-au prezentat la interviu 42 de candidati, iar la Valea Sarii au venit pentru angajare 60 de cetateni, fapt care arata ca joburile sint mai putine la tara si ca tinerii vor sa-si cistige singuri piinea zilnica. In orasul Adjud au fost oferite 48 de joburi, in timp ce in Valea Sarii vrincenii de pe toata valea s-au intrecut pentru doar 34 de locuri de munca. Adjudul se poate lauda cu 9 candidati selectati in vederea angajarii si cu 3 persoane angajate pe loc. De asemenea, Valea Sarii a inregistrat 3 persoane selectate pentru angajarea ulterioara si o persoana incadrata pe loc. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 22 ore, 26 minute, 2 secunde
De ce nu vrea un post in invatamant la tara, caci dupa cum se comenteaza cel mai frecvent de catre tot felul de cetateni, un profesor ia un salariu foarte mare, are un concediu imens si nu lucreaza citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.