Economic

Info-finantare

Doina Ganea
23 sep 2009 864 vizualizări
Liber la bani europeni pentru tinerii fermieri

Pe 21 septembrie 2009 s-a lansat o noua sesiune de cereri de proiecte pentru Masura 112 "Instalarea tinerilor fermieri" Axa I "" "Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier" din cadrul Planului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Sprijinul financiar nerambursabil pentru aceasta masura este de 337.221.484 Euro, fiecare proiect putind beneficia de 10.000 euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiunea minima de 6 UDE (Unitatea de Dimensiune Economica), iar peste aceasta dimensiune, sprijinul pentru instalare poate creste cu 2.000 euro/1UDE, dar nu va putea depasi 25.000 euro/exploatatie. Beneficiarii eligibili sint fermierii in virsta de pina la 40 de ani, persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola are o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 40 UDE, este situata pe teritoriul tarii si este inregistrata in Registrul fermelor/Registrul agricol. Termenul limita de depunere a proiectelor este 30 noiembrie 2009. (D. G.)


Facilitati pentru IMM-uri


Reevaluind situatia in care se gasesc IMM-urile ca urmare a protestului magistratilor, vineri, 18 septembrie 2009, Organismul Intermediar al MM a luat masuri ca accesul intreprinzatorilor la fondurile europene sa nu fie afectat. Astfel, in perioada grevei magistratilor, in situatia in care solicitantul trebuie sa inregistreze un nou cod CAEN pentru apelurile de proiecte "Sprijin financiar de pina la 1.075.000 lei pentru investitii realizate de intreprinderile mici si mijlocii" si "Sprijin pentru implementarea standardelor internationale", se va accepta ca la depunerea Cererii de finantare, Certificatul constatator emis de ORC sa fie insotit de dovada depunerii la ORC a solicitarii de modificare/suplimentare a codurilor CAEN existente, urmind ca noul Certificat sa fie depus in termen de 10 zile de la declararea eligibilitatii proiectului. (D. G.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.