Economic

Fonduri pentru caldura de la CITO Odobesti

Daniel Garleanu
23 sep 2009 989 vizualizări
Vechea centrala nu mai are autorizatie de functionare, asa ca autoritatile judetene vor investi 604.000 de lei intr-una noua

Consiliul Judetean Vrancea a aprobat ieri, in sedinta extraordinara, reabilitarea centralei termice si amenajarea parcului combustibil al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupationala (CITO) Odobesti. Proiectul a deschis sedinta fiind votat de catre consilieri in unanimitate. Potrivit Studiului de Fezabilitate intocmit de SC Termoinstal Proiect SRL, administrator Daniel Dumitru, centrala termica are nevoie de cheltuirea a 290.000 de lei, iar pentru amenajarea parcului combustibil sint necesari 314.000 lei (604.000 lei in total). Banii alocati pentru centrala termica vor fi cheltuiti pentru inlocuirea a trei cazane de incalzire, inclusiv arzatoare, dar si pentru procurarea de echipamente cu montaj. De asemenea, amenajarea parcului de combustibil de la Odobesti presupune construirea unei cuve din beton cu un volum de 348 mc si cumpararea "" montarea a doua rezervoare de combustibil. Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR) Galati a autorizat functionarea centralei termice doar pina la data de 15 iunie a.c., fara posibilitatea prelungirii autorizatiei, astfel ca alocarea acestor fonduri se impunea. De asemenea, Agentia de Mediu Vrancea a identificat nereguli la parcul de combustibil care alimenteaza centrala, obligind la reamenajare. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a propus Consiliului Judetean printr-un referat refacerea Centrului prin efectuarea lucrarilor de reabilitare necesare asigurarii functionarii in conditii de siguranta. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.