Economic

Probele care au stat la baza amenzii de un miliard de euro

Ziarul de Vrancea
22 sep 2009 681 vizualizări
Comisia Europeana (CE) a detaliat, ieri, probele care au determinat-o in luna mai sa decida sanctionarea grupului american Intel cu peste un miliard euro pentru abuz de pozitie dominanta pe piata, publicind versiunea cvasi-integrala a deciziei. Dupa noua ani de ancheta

Bruxelles a aplicat la jumatatea lui mai o amenda record de 1,06 miliarde euro numarului 1 mondial in ce priveste productia de microprocesoare, Intel, pentru doua tipuri de practici incorecte de eliminare a competitiei de pe piata CPU. Potrivit CE, Intel a acordat bonusuri fabricantilor de calculatoare Dell, HP, Lenovo si NEC, precum si distribuitorului german Media Saturn Holding, care se angajau sa cumpere sau sa vinda putine produse ale concurentului sau, AMD, sau chiar deloc. Bruxelles-ul mai arata ca HP, Lenovo si Acer au fost, totodata, platite de Intel pentru a intirzia lansarea de produse echipate cu componente AMD. Intel a facut apel in fata Curtii Europene de Justitie, contestind nu numai nivelul "disproportionat" al amenzii, ci si fondul deciziei, aratind ca Bruxelles-ul a decis pe baze eronate si nu a adus suficiente probe pentru acuzatii, potrivit AFP.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.