Economic

Tarifele de cazare ar putea scadea pentru prima data in ultimii 20 de ani

Ziarul de Vrancea
19 sep 2009 733 vizualizări
Reducerea preturilor la cazare ar putea merge si pina la 20% si vor fi operate anul viitor

Tarifele de cazare ar putea scadea cu 10-20%, in 2010, fata de acest an, pentru prima data in ultimii 20 de ani, potrivit unui comunicat emis de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). "Deoarece sezonul inca nu s-a incheiat, nu se pot face estimari din punct de vedere al incasarilor, dar este posibil ca acestea sa scada cu mai mult de 10 procente. Pentru anul viitor, vom asista la scaderea tarifelor cu 10-20% fata de anul acesta, fiind pentru prima data cind asistam la acest fenomen de scadere a tarifelor la cazare in ultimii 20 de ani", se arata in comunicatul emis de FPTR. De asemenea, hotelierii estimeaza ca numarul turistilor pe litoral, anu acesta, a fost acelasi ca in anul 2008 "sau poate exista o scadere de maxim 10%", desi la inceputul sezonului premisele nu erau incurajatoare. Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, Asociatia Investitorilor in Statiunea Turistica Venus, Federatia Industriei Hoteliere Marea Neagra, Asociatia Patronatului din Turism "Parthenopolis" Costinesti si Hotel Paradiso au organizat in perioada 14 "" 16 septembrie Bursa Turism Litoral 2009, ocazie cu care s-au negociat contractele intre prestatorii de servicii turistice din statiunile din sudul litoralului si agentiile de turism valorificatoare din tara, in vederea incheierii contractelor pentru sezonul estival 2010. "Impreuna cu angajamentele la turismul international, contractele care s-au incheiat la actuala editie a Bursei vor asigura o utilizare mai buna a capacitatilor de cazare din zona, sporind numarul turistilor care vor vizita litoralul in 2010", se mai arata in comunicat. La aceasta manifestare au participat 70 de hoteluri si pensiuni din Eforie Nord, Techirghiol, Eforie Sud, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche. De asemenea, in cadrul sedintei Comitetului Director al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, s-a hotarit continuarea programului "inscrieri timpurii - Early Booking" si in anul 2010. Acest program va fi lansat oficial la cea de-a XXII "" a editie a Tirgului de Turism al Romaniei - TTR 2009. Programul va aduce si el reduceri de pina la 20%, ceea ce inseamna ca in anumite perioade si in anumite conditii biletele pe litoral vor fi mai ieftine anul viitor cu pina la 30%, potrivit FPTR. "Scaderea tarifelor de cazare, continuarea si diversificarea programelor si ofertelor speciale va permite agentiilor de turism sa-si pregateasca mai bine oferta, sa imbunatateasca promovarea acesteia, ceea ce va avea efecte pozitive atit pentru valorificatori cit si pentru prestatori dar in primul rind pentru turisti", spun hotelierii.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.