Economic

Sesiune de proiecte pentru primariile rurale

Ziarul de Vrancea
18 sep 2009 793 vizualizări
Fiecare proiect poate beneficia de maxim 49.000 euro fonduri nerambursabile

A inceput depunerea de proiecte pentru constructia de parteneriate public-private in mediul rural. Pe 15 septembrie a fost lansata prima sesiune de cereri de proiecte pentru Masura 431 "Functionarea Grupurilor de Actiune Locala, dobindirea de competente si animarea teritoriului", Sub-masura 431.1. "Constructie de parteneriate public-private", din cadrul Planului National de Dezvoltare Rurala. Apelul de proiecte are un buget alocat de 9.803.744 euro, fiecare proiect putind beneficia de maxim 49.000 euro fonduri nerambursabile. Sub-masura 431.1 sprijina constructia de parteneriate public-private, elaborarea strategiilor de dezvoltare locala si pregatirea planului de dezvoltare locala in vederea participarii la selectie a Grupurilor de Actiune Locala. Organismele care pot constitui parteneriate pot apartine sectorului public (adminstratie publica, locala sau judeteana, servicii publice), sectorului privat (comercial, financiar, agricol, organizatii de intreprinzatori, societati de furnizare a serviciilor comunale) si societatii civile (organizatii non-profit, asociatii, fundatii, persoane fizice, grupuri de persoane neinregistrate oficial). In cazul potentialilor beneficiari din judetul Vrancea, cererile se depun pina in data de 15 octombrie 2009 inclusiv, la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Vrancea (Str. Republicii, nr. 5, Focsani, tel. 0237/622.704). In vederea elaborarii Planului de Dezvoltare, beneficiarii pot realiza actiuni de elaborare de brosuri, pliante, organizare de intilniri, seminarii, intilniri cu potentialii parteneri, participari la evenimente internationale si nationale pentru a stabili legaturi si contacte in vederea colaborarilor viitoare. Contributia publica este de maximum 80% din cheltuielile eligibile, la care se adauga contributia privata de 20%. (D. GANEA, C. FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.