Economic

S-a deschis a cincea sesiune pentru Masura 121

Ciprian Fânaru
10 sep 2009 975 vizualizări
Fermierii care au intocmit proiecte pot depune cererile de finantare la sediul OJPDRP Vrancea

Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) a deschis de la inceputul acestei saptamini cea de-a cincea sesiune de depunere a cererilor pentru proiecte din cadrul Masurii 121. Acestea vor putea fi depuse in perioada 7 septembrie - 2 octombrie 2009, dupa ce initial "startul" fusese anuntat pe data de 24 august. Potrivit Oficiului Judetean de PDRP, suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de doua milioane de euro. Masura 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole" se incadreaza in Axa I "" Cresterea competitivitatii sectorului agricol si silvic - din PNDR. Obiectivul general al acestei masuri este cresterea competitivitatii sectorului agricol printr-o utilizare mai buna a resurselor umane si a factorilor de productie. Introducerea si dezvoltarea de tehnologii si procedee noi, diversificarea productiei, ajustarea profilului, nivelului si calitatii productiei la cerintele pietei, inclusiv a celei ecologice, precum si producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile sint alte scopuri vizate de masura. De asemenea, fermierii pot depune proiecte pentru a-si adapta exploatatiile la standardele comunitare si pentru a creste veniturile exploatatiilor agricole sprijinite. Mai este prevazuta ajutorarea membrilor grupurilor de producatori sau ai altor forme asociative, in vederea incurajarii fenomenului de asociere. Solicitantii eligibili pot fi micro-intreprinderi si IMM-uri, cooperative agricole de procesare a produselor agricole, cooperative de valorificare, asociatii familiale, grupuri de producatori si societati comerciale. "Ii asteptam pe toti cei care si-au intocmit dosarele sa le depuna, nu numai pe 121, ci si pe 123 (Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere - n.r.), pentru ca ambele sint inca deschise. Speram ca dosarele sint in regula si sint bine facute de firmele de consultanta, si astfel sa atragem o suma cit mai mare pentru judetul Vrancea", ne-a spus Costel Florin Marica, directorul coordonator adjunct al OJPDRP. Solicitantii trebuie sa completeze in cererea de finantare informatii despre ei sau firma detinuta, despre reprezentantul legal de proiect, contul bancar, sa mentioneze daca a mai obtinut finantari nerambursabile si sa descrie succint proiectul si amplasarea acestuia. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.