Economic

Garda Financiara, controlorul universal!

Doina Ganea
10 sep 2009 1220 vizualizări
Cmisarii Garzii Financiare sint singurii cu atributii de control inopinat la agentii economici, dupa cum se arata intr-un ordin de la centru u puterea de a-i sicana pe patroni a adus contre intre sefii de la Directia de Finante (PSD) si Garda Financiara (PD-L)

Potrivit unui ordin transmis recent catre Comisariatului General al Garzii Financiare, solicitarile formulate de organele de cercetare si urmarire penala privind controalele vor fi directionate doar catre organele Garzii Financiare, cu informarea institutiei solicitante. Masura a fost luata in vederea cresterii eficientei, evitarii paralelismului si suprapunerii activitatilor de control. Cu alte cuvinte, inspectorii fiscali ai Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea condusa de Marian Lungu (PSD) nu se vor mai calca pe "bataturi" la controalele efectuate catre agentii economici cu oamenii de la Garda Financiara condusa de Mugurel Malureanu (PD-L)."Controalele operative si inopinate, menite sa surprinda faptele ilicite in timpul desfasurarii lor (ex. control case de marcat, unitati de alimentatie publica, banderole fiscale, artere rutiere etc.) vor fi executate de catre organele Garzii Financiare si/sau organele vamale, potrivit competentelor ce le revin", se arata in ordinul mentionat. Celelalte organe de inspectie fiscala din cadrul Directiei Generale Coordonare Inspectie Fiscala, Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili sau ale directiilor generale a finantelor publice judetene vor executa actiuni de control inopinat in conformitate cu programul lunar de activitate aprobat sau din dispozitia presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). în atributiile Garzii Financiare a mai aparut tot de anul acesta, pe linga obligativitatea sesizarii organelor de urmarire penala in cazul suspiciunii de evaziune fiscala, si atributia de administrare, la cererea procurorilor, a proceselor verbale care vor evalua pagubele si vor constitui mijloace de proba. A mai aparut, de asemenea, si atributia de a constitui baze de date si monitorizare in scopul prevenirii evaziunii. In opinia unor agenti economici insa, atributiile Garzii Financiare se cam suprapun peste cele ale politiei, parchetelor si ale inspectorilor fiscali, ceea ce le da comisarilor puteri prea mari asupra firmelor, in conditiile in care functiile publice au fost politizate pe fata de anul acesta. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 23 ore, 8 minute, 58 secunde
Oprisan nu mai are jucarie de strans agentii economici cu usa. Ii dorim domnului Lungu mult succes si sa mai invete sa mai stranga si din dinti.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.