Economic

Inspectorii fiscali au recuperat 34,29 milioane lei

Doina Ganea
8 sep 2009 749 vizualizări
In ultimele 8 luni finantistii au realizat sute de controale inopinate care s-au lasat cu amenzi de mii de lei si confiscari de doar citeva sute

De la inceputul anului, inspectorii fiscali din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea au realizat 2.956 de controale la agentii economici vrinceni, totalul sumelor atrase la BGC (bugetul general consolidat) ca urmarea a acestor inspectii a fost de 34,29 milioane de lei. Numai luna trecuta inspectorii au realizat 388 de controale in urma carora au mai fost atrase venituri in valoare de 4,72 de milioane de lei. Pe parcursul acestor controale au fost depistate si fapte de natura sa conduca la ideea de evaziune fiscala in mediul de afaceri. "In cazurile in care in timpul inspectiilor fiscale au fost depistate fapte ce intrunesc elemente de natura infractionala au fost inaintate dosarele catre organele abilitate pentru continuarea cercetarilor. In cele 8 luni s-au inregistrat 36 de astfel de cazuri, 9 numai in luna august. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost de 4.108,32 mii de lei, din care 1.125 de lei in luna august", a precizat directorul DGFP, Marian Lungu. Tot in acelasi interval inspectorii fiscali au efectuat un numar de 729 de controale inopinate menite sa previna fenomenele de evaziune, sa protejeze populatia impotriva activitatilor comerciale ilicite si sa impulsioneze activitatea de colectare a creantelor fiscale. Prin aceste actiuni inopinate au fost atrase suplimentar la buget 3,79 milioane de lei. "Activitatile inspectorilor au vizat in mod special domeniile cu risc ridicat pentru administratia fiscala, respectiv centrele comerciale en-gros, pietele, tirgurile, cafenelele, barurile etc., fiind aplicate 662 de amenzi contraventionale in valoare totala de 378,46 mii de lei si efectuate confiscari de 870 de lei. In luna august au fost efectuate 160 de inspectii financiare inopinate fiind aplicate 159 de amenzi contraventionale in valoare de 75,8 mii de lei si confiscari in valoare de 414 lei", a mai specificat Marian Lungu. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.